تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر چیست؟

یکی از روش‌ های بسیار دقیق و کاربردی برای تشخیص سرطان دهانه رحم تست پاپ اسمیر است.

متخصصان برای انجام این تست نمونه گیری را از دهانه رحم انجام داده و پس از بررسی‌ های دقیق متوجه خواهند شد که آیا سلول‌ های غیر طبیعی در این بخش فعالیت دارند یا خیر.

سرطان رحم یا سرطان دهانه رحم یکی از بزرگترین دلایل مرگ و میر در بین بانوان در سراسر جهان است و مهمترین علت این آسیب بزرگ عدم اطلاع بانوان از این بیماری است.

هنگامی که بانوان در پی فواصل زمانی مشخص شده توسط پزشک برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنند اگر عارضه و آسیبی سلامت رحم را تهدید کند خیلی زود به آن پی برده و می‌ توانند پیش از آنکه فرصت از دست برود درمان را آغاز کنند.

انجام تست پاپ اسمیر برای تمام بانوانی که فعالیت جنسی دارند ضروری است.

معمولاً زنان باید از سن ۲۱ سالگی تا ۲۹ سالگی هر سه سال یک بار این آزمایش را انجام دهند.

همچنین برای زنان بالای ۳۰ سال این آزمایش انجام میشود اما فاصله زمانی متفاوت است.

اگر تست‌ های اولیه نتایج منفی داشته باشند متخصصان تکرار آزمایش را هر سه سال یکبار مناسب دانسته و تا سن ۶۵ سالگی بهتر است که بانوان هر سه سال تست پاپ اسمیر و یا هر پنج سال تست HPV+ پاپ اسمیر که تست غربالگری می باشد را انجام دهند.

با این حال متخصصان انجام تست پاپ اسمیر را تنها راه دقیق و قطعی برای شناسایی سرطان دهانه رحم می‌ دانند.

اگر این نوع بیماری سریع‌ تر شناسایی شود متخصصان با کنترل سلول‌ های پیش سرطانی می‌ توانند از انتشار بیشتر آن پیشگیری کرده و سلامت رحم را حفظ کنند.

هر چقدر که تست پاپ اسمیر با دقت و اصول مناسب انجام شود نتیجه به دست آمده دقیق‌ تر بوده و پزشک را از وضعیت بانوان مطلع می‌ کند.

مهم است که این تست توسط متخصصان کار بلد انجام شود.

برای آزمایش و تحویل نمونه حتماً به مراکز معتبر مراجعه کنید.

تست پاپ اسمیر چقدر دقیق است؟

طبق منابع معتبر نتایج تست پاپ اسمیر بسیار دقیق است و سرطان دهانه رحم و مرگ و میر را می‌تواند تا 80 درصد کاهش دهد.

آزمایش پاپ اسمیر چرا انجام می‌شود؟

آزمایش پاپ اسمیر چرا انجام می‌شود؟
آزمایش پاپ اسمیر چرا انجام می‌شود؟

همه متخصصانی که در حوزه زنان فعالیت دارند بر این باورند که بانوان باید برای مراقبت بیشتر از سلامت خود و بررسی ناحیه‌ تناسلی و رحم تست پاپ اسمیر را در فاصله زمانی مشخص شده انجام دهند.

اما سوال اینجاست که با انجام تست پاپ اسمیر چه نوع آسیب‌ هایی مشخص می شود و چرا انجام این آزمایش برای همه بانوان ضرورت دارد.

به یاد داشته باشید که سرطان رحم از شایع‌ ترین آسیب‌ های جسمانی است که در سراسر دنیا هر ساله جان تعداد زیادی از بانوان را می‌ گیرد.

تحقیقات انجام شده نشان می‌ دهد که اگر تست پاپ اسمیر در زمان مناسب انجام شود پزشک می‌ تواند به حضور سلول‌ های پیش سرطانی پی برده و با انجام درمان‌ های تخصصی از گسترش بیماری و ابتلا به سرطان‌ های بدخیم جلوگیری می‌ کنند.

اما با انجام تست پاپ اسمیر نه تنها حضور سلول‌ های سرطانی مشخص میشود بلکه پزشک می‌ تواند ابتلا به انواع عفونت‌ های مقاربتی مثل ویروس پاپیلومای انسانی را بررسی کند.

تمامی کسانی که به این ویروس مبتلا میشوند هیچ گونه راه درمان قطعی نداشته و پزشکان می‌ توانند تنها با روش‌ های موثر این اختلال را کنترل کنند.

ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی در نهایت به زگیل تناسلی و تبخال تناسلی ختم میشود و این مسئله می‌ تواند سلامت ناحیه تناسلی را به طور جدی به خطر بیندازد.

با این حال انجام تست پاپ اسمیر برای همه بانوان انجام میشود تا در صورت ابتلا به ویروس‌ های مقاربتی فعال و سلول‌ های سرطانی هر چه سریع‌ تر از این مسئله آگاه شوند.

با تست پاپ اسمیر چه بیماری‌ هایی مشخص می‌شود؟

تحقیقات وسیعی که در مورد بررسی سلول‌ های سرطانی انجام شده است نشان می‌ دهد که سرطان رحم چهارمین عامل مرگ و میر در بین زنان می‌ باشد.

متخصصان با انجام تست پاپ اسمیر می‌ توانند بیماری‌ هایی همچون سرطان رحم را تشخیص داده و در موقعیت و زمان مناسب به حضور سلول‌ های پیش سرطانی پی ببرند.

اما علاوه بر تشخیص این نوع بیماری تست پاپ اسمیر برای ارزیابی سلامت بدن و حضور ویروس‌ های فعال همچون hpv انجام می‌ پذیرد.

به واسطه تست پاپ اسمیر پزشک می‌ تواند بیماری‌ هایی مانند تبخال تناسلی و زگیل تناسلی را تشخیص دهد که البته این عوارض بسیار خطرناک هستند و باید به محض تشخیص برای درمان آنها اقدام شود.

چه کسانی باید پاپ اسمیر انجام دهند؟

زمانی که بانوان به مراکز درمانی و پزشک زنان مراجعه می‌ کنند این سوال از فرد پرسیده می شود که آیا تست پاپ اسمیر را انجام داده‌ اند یا خیر.

نظر متخصصان بر این است که از سن ۲۱ سالگی بانوان باید برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنند البته تا سن ۲۹ سالگی هر سه سال یکبار این تست تکرار شده و در صورت منفی بودن نتایج، بعد از ۳۰ سالگی فاصله زمانی به ۵ سال یک بار افزایش می‌ یابد.

اما اگر در این بازه زمانی پزشک متوجه موارد مشکوک و سلول‌ های پیش سرطانی شود علاوه بر انجام روش‌ های درمانی تخصصی تست پاپ اسمیر به صورت سالانه انجام می‌ پذیرد تا پزشک با آگاهی بیشتر نسبت به وضعیت رحم از سلامت مراجعین مراقبت کند.

مطالعه بیشتر:  لاپاراسکوپی

همه بانوان باید تا سن ۶۰ الی ۶۵ سالگی تست پاپ اسمیر را انجام دهند اما بعد از این سن قطعاً بانوان وارد دوره یائسگی شده و احتمال ابتلا به سرطان و ویروس‌ های مقاربتی کاهش پیدا می‌ کند.

از این سن نیازی به تکرار تست پاپ اسمیر نیست اما این شرایط برای زمانی است که نتایج آزمایشات قبلی به طور قطعی منفی بوده باشد.

چه زمانی انجام تست پاپ اسمیر الزامی است؟

متخصصان برای تمامی بانوانی که رابطه جنسی نداشته‌ اند انجام تست پاپ اسمیر را الزامی نمی‌ دانند اما به محض آغاز رابطه جنسی باید در فواصل زمانی مشخص شده برای انجام این نوع غربالگری به پزشک مراجعه کنید.

معمولا 2 هفته بعد از پریود و 48 ساعت بعد از رابطه جنسی بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر است.

اگر بخواهیم در مورد زمان‌ بندی انجام این تست صحبت کنیم در صورت داشتن رابطه جنسی بانوان بالای ۲۱ سال باید هر سه سال یک بار برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنند.

از فاصله زمانی ۳۰ تا ۶۵ سال در صورت سالم بودن نتایج قبلی بانوان می‌ توانند هر ۵ سال برای انجام تست پاپ اسمیر و آزمایش hpv به پزشک مراجعه کنند.

اما پس از ۶۵ سالگی ممکن است دیگر نیازی به انجام تست پاپ اسمیر نباشد و مهم است بدانید که این بانوان به دلیل کمتر شدن قدرت باروری و فعالیت‌ های جنسی، خیلی کم و محدود در برابر توده‌ های سرطان قرار می‌ گیرند.

همچنین هر 5 سال یکبار نیاز است که تست پاپ اسمیر به صورت ترکیبی با تست اچ پی وی انجام شود.

اما تمامی بانوانی که ترشحات غیر طبیعی واژن را تجربه می‌ کنند نیاز است که به پزشک زنان مراجعه کرده و طبق گفته پزشک در زمان بندی مشخص تست پاپ اسمیر را انجام دهند.

همچنین اگر بی‌ دلیل در بین دوره قاعدگی خونریزی و یا لکه بینی‌ های مداوم یا شدید را تجربه می‌ کنید بهتر است برای بررسی سلامت و عملکرد رحم حتماً تست پاپ اسمیر را انجام دهید.

البته بعد از انجام رابطه جنسی درد زیاد و یا خونریزی و لکه بینی به هیچ عنوان طبیعی نمی‌ باشد.

اگر این شرایط برایتان ادامه دارد بهتر است که با انجام این غربالگری از وضعیت رحم مطلع شده تا اگر سلامت شما به خطر افتاده است سریع تر بتوانید اقدامات لازم را برای کنترل و درمان انجام دهید.

اما در موارد خاص مانند داشتن سیستم ایمنی ضعیف، پیوند عضو، شیمی درمانی و یا سابقه تغییرات غیر عادی سلول‌های دهانه رحم، متخصصان انجام تست پاپ اسمیر را در فاصله زمانی کوتاه‌ تری انجام می‌ دهند.

اگر بانوان سابقه استفاده از دخانیات به ویژه سیگار داشته باشند و یا با ضعف سیستم ایمنی مواجه باشند باید تست پاپ اسمیر را در فواصل زمانی کوتاه انجام داده تا مبادا خطری سلامت آنها را تهدید کند.

اما بانوانی که به دلیل ابتلا به سرطان در بخش‌ های مختلف بدن شیمی درمانی انجام داده‌ اند موظف به انجام تست پاپ اسمیر هستند.

اما اگر پزشک در نتایج آزمایشات قبلی متوجه شوید که سلول‌ های پیش سرطانی در ناحیه دهانه رحم فعالیت دارند بانوان موظفند که برای بررسی دقیق‌ تر حتماً تست پاپ اسمیر را مجدداً انجام داده تا پزشک بتواند با راهکارهای موثر اقدامات لازم را برای کنترل و توقف رشد سلول‌ های سرطانی انجام دهد.

مراحل انجام تست پاپ اسمیر

برای انجام تست پاپ اسمیر متخصصان از شما می‌ خواهند که بر روی تخت معاینه زنان قرار گرفته و در پوزیشن مناسب باقی بمانید تا پزشک بتواند با دقت نمونه برداری از دهانه رحم را انجام دهد.

در ابتدای معاینه اگر پزشک متوجه شود که قرمزی، التهاب و یا دیگر مشکلات در بخش‌ های مختلف واژن وجود دارد طی بررسی‌ های دقیق‌ تر سعی دارند علت آسیب را مشخص کنند.

پس از آن متخصصان نمونه گیری را از بخش‌ های عمیق‌ تر و دهانه رحم انجام داده تا بتوانند هرگونه بافت غیر طبیعی را بررسی نمایند.

برای انجام نمونه برداری از دهانه رحم متخصصان از وسیله‌ ای به نام اسپکولوم استفاده می‌ کنند با به کارگیری این وسیله متخصصان می‌ توانند به راحتی به دهانه رحم دسترسی داشته و حتی مشاهدات خود را در آزمایش ثبت کنند.

متخصصان به واسطه ژل روان کننده اسپکولوم را وارد واژن کرده و دسترسی بهتری به بخش مورد نظر خواهند داشت.

برخی از متخصصان اگر به وجود عوارض پنهان مشکوک شوند معاینات فیزیکی را با روش خاصی انجام می‌ دهند.

به گونه‌ ای که با استفاده از دستکش‌ های کاملاً استریل و پاکیزه دو انگشت خود را به واژن وارد کرده و با دست دیگر شکم را کمی فشار می‌ دهند، با این نوع معاینه پزشک می‌ تواند هرگونه ناهنجاری در تخمدان و یا رحم‌ را بررسی کند.

اما بعد از اینکه متخصصان محدوده مورد نظر را مشخص کردند با دستگاهی که شبیه به یک برس نرم و منعطف است سعی دارند از بافت رحم نمونه محدودی را برداشته تا برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه انتقال دهند.

نمونه برداشته شده در یک ظرف مخصوص که حاوی نوعی مایع شفاف است نگهداری میشود و تا چند روز پس از آزمایش می‌ توانید نمونه دریافتی را به آزمایشگاه انتقال دهید.

نمونه برداشت شده از بافت رحم از طریق انواع میکروسکوپ‌ های کاربردی مورد بررسی قرار می‌ گیرد و تمامی سلول‌های طبیعی و غیرطبیعی و حتی سلول‌ های پیش سرطانی ارزیابی شده و تعداد و حجم آنها مشخص میشود.

روش‌های انجام تست پاپ اسمیر

پاپ اسمیر مستقیم

روش سنتی انجام پاپ اسمیر است که پزشک توسط برس مخصوص سلول‌های دهانه رحم و واژن را جمع آوری کرده روی لام قرار داده و به آزمایشگاه می‌فرستد.

در این روش احتمال وجود منفی کاذب وجود دارد.

روش پاپ تین پرپ

این روش دارای تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا است و نتیجه‌ای دقیق تر نسبت به روش قبلی دارد.

در این روس نمونه همانند روش قبلی برداشته می‌شود اما به‌جای لام درون یک محلول نگهداری می‌شود و به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

قبل از ازمایش پاپ اسمیر چه نکاتی را رعایت کنیم؟

شاید برای شما هم این مسئله وجود داشته باشد که چطور باید برای انجام تست پاپ اسمیر آماده شد، متخصصان قبل از اینکه برای تست اقدام کنید نکات مهم را به شما یادآور میشوند که در ادامه مطلب مهمترین‌ ها را برایتان خواهیم گفت.

مطالعه بیشتر:  درمان زگیل تناسلی

اما برای نمونه برداری از دهانه رحم مهم است که ناحیه تناسلی از هرگونه آلودگی پاکسازی شود سپس می‌ توانید با مراجعه به پزشک بر روی تخت معاینه قرار گرفته و پزشکان با استفاده از تجهیزات کاربردی نمونه لازم از دهانه رحم را برداشت می‌ کنند.

برای انجام تست پاپ اسمیر آمادگی خاصی نیاز نیست و احتیاجی به انواع دارو و مراقبت‌ های تخصصی هم نخواهید داشت، تنها مهم است که نکات قبل از تست را رعایت کرده و برای یک نمونه برداری دقیق و بدون خطا اقدام کنید.

بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر روز پنجم قاعدگی است، در این دوره زمانی وضعیت هورمون‌ ها به حد متعادل رسیده و نتیجه‌ ای که از این آزمایش حاصل میشود دقت بسیار بالایی خواهد داشت.

اما مهم است که قبل از انجام تست پاپ اسمیر و حدوداً تا ۴۸ ساعت از برقراری رابطه جنسی واژینال خودداری کنید.

همچنین در این دوره زمانی مجاز به استفاده از تامپون و کاپ قاعدگی هم نخواهید بود، قبل از انجام آزمایش پاپ اسمیر نباید به هیچ عنوان دوش واژینال انجام دهید و از انواع شوینده‌ های عطری یا قوی برای شستشوی واژن استفاده کنید.

تفسیر نتیجه تست پاپ اسمیر

همانطور که می‌ دانید تست پاپ اسمیر یک آزمایش دقیق برای بررسی سلامت دهانه رحم است.

تست پاپ اسمیر می‌تواند دو پاسخ طبیعی و غیر طبیعی داشته باشد.

اگر نتیجه به دست آمده طبیعی یا منفی باشد به این معناست که هیچ نشانه‌ ای از دیسپلازی سلول‌ های دهانه رحم وجود ندارد و نشان می‌ دهد که رحم در سلامت کامل به حیات خود ادامه می‌ دهد.

اما اگر نتیجه به دست آمده از تست پاپ اسمیر غیر طبیعی یا مثبت اعلام شود به این معناست که سلول‌ های غیر طبیعی در این محدوده شناسایی شدند و باید بررسی‌ های دقیق‌ تر انجام پذیرد.

سلول‌ های غیر طبیعی در ناحیه رحم نشان دهنده سلول های غیر طبیعی شامل التهاب، عفونت است که می‌ تواند نشان گرفته از ویروس اچ پی وی باشد.

به همین دلیل است که متخصصان در کنار تست پاپ اسمیر آزمایش ویروس hpv را الزامی می دانند تا اگر نشانه‌ های غیرطبیعی وجود داشته باشد سریعا به علت آن پی ببرند.

اگر نتایج به دست آمده از تست پاپ اسمیر مثبت باشد متخصصان بلافاصله بعد از تست اولیه می‌ توانند با نمونه برداری و یا تست‌ های دقیق‌ تر هرگونه سلول‌ های غیرطبیعی را ارزیابی کرده تا متوجه شوند که علت حضور آنها چیست و آسیب تا چه حد پیشروی کرده است.

در ادامه بعضی اصطلاحات و اقدامات را توضیح می‌دهیم:

سلول‌های سنگفرشی آتیپیک با اهمیت نامشخص (ASCUS)

این سلول ها نازک و مسطح هستند که روی دهانه رحم رشد می‌کنند.

در این حالت تست سلول های سنگفرشی را کمی غیر عادی نشان داده اما سلول های پیش سرطانی نشان داده نمی‌شوند.

پزشک ممکن است دوباره نمونه را تجزیه و تحلیل کند، اگر ویروس پر خطری یافت نشد، جواب آزمایش نگران کننده نیست.

اما اپر سلول های پر خطر وجود داشته باشد به آزمایش های بیشتر نیاز است.

ضایعه‌ی داخل اپی‌تلیال سنگفرشی

حالتی است که سلول‌ها ممکن است پیش سرطانی باشند.

اگر درجه تغییرات پایین باشد به این منظور است که ممکن است سال‌ها تا تبدیل شدن به سرطان فاصله دارد اما اگر درجه تغییرات بالا باشد ممکن است ضایعه در زمان نزدیک‌تر به سرطان تبدیل شود و به آزمایش های بیشتر نیاز است.

سلول‌های غده‌ای آتیپیک

سلول‌هایی هستند که مخاط تولید می‌کنند و در دهانه و داخل رحم رشد می‌کنند.

این سلول‌ها ممکن است غیر عادی به نظر برسند اما تشخیص سرطانی بودن یا نبودن آنها به آزمایش‌های بیشتری نیاز دارد.

سرطان سلول‌ سنگفرشی یا سلول‌های آدنوکارسینوما

این وضعیت به این معنا است که سلول‌ها آنقدر غیر طبیعی هستند که وجود سرطان تقریبا قطعی است.

سرطان سلول سنگفرشی، سرطان موجود در سلول های واژن یا دهانه رحم است.

آدنوکارسینوما سرطان موجود در سلول‌های غده‌ای است.

در صورت وجود سلول های غیرطبیعی پزشک ممکن است کولپوسکوپی را به بیمار پیشنهاد کند.

مثبت بودن تست پاپ اسمیر مسئله نگران کننده برای بانوان به ویژه پزشکان است و متخصصان موظفند که خیلی سریع درمان‌ های تخصصی را آغاز کرده تا بتوانند پیش از گسترش بیماری از سلامت رحم محافظت کنند.

تست پاپ اسمیر می‌تواند دو پاسخ طبیعی و غیر طبیعی داشته باشد.

عکس جواب پاپ اسمیر سالم

عکس جواب پاپ اسمیر سالم
عکس جواب پاپ اسمیر سالم

چند بار باید تست پاپ اسمیر را تکرار کرد؟

زمان انجام تست پاپ اسمیر مسئله‌ ای است که همه بانوان در مورد آن سوالاتی از پزشک خواهند داشت، متخصصان بازه زمانی ۲۱ تا ۲۹ سالگی را مهمترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر می‌ دانند و معتقدند که اگر نتایج تست منفی باشد افراد می‌ توانند هر سه سال یکبار جهت انجام این نوع غربالگری اقدام کنند.

اما در صورت مشاهده موارد مشکوک و سلول‌ های پیش سرطانی بانوان موظف به تکرار این آزمایش به صورت سالانه خواهند بود، اما از سن ۲۹ تا ۶۰ سالگی بانوان می‌ توانند هر ۵ سال یکبار تست پاپ اسمیر را به منظور بررسی ویروس پاپیلومای انسانی و انواع سلول‌ های پیش سرطانی انجام دهند.

اما از آنجایی که بانوان با آغاز دوره یائسگی کمتر در معرض این نوع اختلالات قرار می‌ گیرند بعد از ۶۰ سالگی نیازی به تکرار آزمایش نیست مگر اینکه به صلاحدید پزشک بانوان در زمان مشخص شده برای انجام مجدد تست اقدام نمایند.

با این حال وضعیت جسمانی بانوان و تمامی بیماری‌ ها و مشکلات رحمی که سپری می‌ کنند با یکدیگر متفاوت است مهم است که برای انجام تست پاپ اسمیر در هر دوره زمانی نظر پزشک خود را جویا شده و در صورت نیاز این تست آسان اما کاربردی و دقیق را انجام دهید.

مزایای انجام تست پاپ اسمیر

در ادامه برخی مزایای انجام تست پاپ اسمیر را توضیح می‌دهیم.

  • کاهش 80 درصدی احتمال سرطان دهانه رحم
  • شناسایی تغییرات پیش سرطانی دهانه رحم
  • کاهش مرگ و میر سرطان رحم
  • پیشگیری از پیشرفت بیماری
مطالعه بیشتر:  درمان تبخال تناسلی

عوارض تست پاپ اسمیر

نگرانی بانوان در مورد عوارض تست پاپ اسمیر کاملا بی دلیل است زیرا این آزمایش هیچ گونه خطر و عوارضی در پی نداشته و در شمار آزمایشات مهم و کاربردی برای بانوان قرار می‌ گیرد.

اما گاهی اوقات ممکن است بانوان از دردی که هنگام تست پاپ اسمیر تجربه می‌ کنند شکایت داشته باشند، اگر تست پاپ اسمیر به آرامی و توسط پزشکان با تجربه انجام شود هیچگونه احساس ناخوشایند و درد را به همراه ندارد، تنها ممکن است هنگام برداشت نمونه از بافت دهانه رحم کمی سوزش را به مدت بسیار محدود و لحظه‌ ای احساس کنید.

اما اغلب بانوان بابت ورود دستگاه اسپکولوم برای بازنگشتن دهانه رحم کمی حس ناخوشایند دارند که البته این مسئله دردآور نیست و تنها ممکن است کمی گرفته در قسمت پایینی شکم احساس شود.

از عوارض کوتاه مدت و البته شایع تست پاپ اسمیر باید به لکه بینی بعد از نمونه برداری اشاره کرد، ممکن است بعد از اینکه از بافت رحم نمونه‌ های جزئی برداشته شد به دلیل خراشی که در این محدوده ایجاد میشود برای ساعاتی لکه بینی‌ های خفیف را تجربه کنید.

معمولا برداشت نمونه از بافت رحم آنقدر پیچیده و سخت نیست که باعث خونریزی‌ های شدید شود یا نیاز به مراقبت خاصی داشته باشید.

به طور کلی می‌ توان گفت که تست پاپ اسمیر عوارضی نداشته مگر آنکه برای چند ساعت گرفتگی و یا لکه بینی را تجربه نمایید.

چه زمانی می‌توان دیگر پاپ اسمیر انجام نداد؟

چه زمانی می‌توان دیگر پاپ اسمیر انجام نداد؟
چه زمانی می‌توان دیگر پاپ اسمیر انجام نداد؟

در شرایط خاص زیر فرد می‌تواند زیر نظر پزشک تست پاپ اسمیر را انجام ندهد.

بعد از هیسترکتومی

پس از هیستروکتومی کامل و برداشتن رحم و دهانه‌ی رحم ممکن است فرد نیازی به انجام تست پاپ اسمیر نداشته باشد.

هنگامی که هیستروکتومی برای بیماری غیر سرطانی مثل فیبروم رحم باشد احتمالا دیگر نیازی به تست پاپ اسمیر نیست.

اما اگر هیستروکتومی برای بیماری پیش سرطانی یا سرطانی دهانه رحم انجام شده باشد پزشک ممکن است انجام تست پاپ اسمیر را توصیه کند.

سن های بالا

در سنهای بالاتر در صورتی که جواب تست‌های قبلی منفی بوده است، فرد می‌تواند پاپ اسمیر را در سن 65 سالگی متوقف کند.

برای اینکه تصمیم بگیرید که چه کاری برای شما بهتر است بایذ با پزشک متخصص زنان همانند دکتر نرجس شعاع حسنی مشورت کنید.

پیشگیری

واکسیناسیون HPV از ویروس‌های پاپیلومای انسانی که می توانند باعث سرطان دهانه رحم شوند، پیشگیری می‌کند.

همچنین استفاده کردن از کاندوم احتمال انتقال این ویروس را کاهش می‌‎دهد.

پاپ اسمیر و بارداری

به صورت کحلی انجام دادن تست پاپ اسمیر برای افراد باردار خطری ندارد لذا در در بارداری می‌توانید تست پاپ اسمیر خود را انجام دهید.

تست پاپ اسمیر معمولا در هفته های 1 تا 24 باردرای انجام می‌شود تا در صورت دیدن موارد غیر عادی درمان صورت بگیرد.

تغییرات هورمونی ایجاد شده در دوران بارداری ممکن است بر روی نتیجه‌ی تست اثر بگذارد، در این حالت تست اچ پی وی به عنوان آزمایش جایگزین انجام می‌شود.

اما از ماه ششم باردرای تا 12 هفته بعد از تولد انجام تست پاپ اسمیر توصیه نمی‌شود.

هر آنچه که باید در مورد تست پاپ اسمیر بدانید

اگر به دنبال یک نتیجه دقیق از تست پاپ اسمیر هستید بهتر است نکاتی را که پزشک به شما ارائه می‌ دهد رعایت کرده تا بتوانید این آزمایش را دقیقاً مطابق با خواسته پزشک انجام دهید و از وضعیت و سلامت رحم مطلع خواهید شد.

قبل از انجام تست پاپ اسمیر بهتر است ناحیه تناسلی را به طور کامل پاکسازی کرده تا هیچ نوع آلودگی به نمونه برداشته شده انتقال پیدا نکند، در این موقعیت می‌ توانید پیش از آزمایش محل مورد نظر را با شوینده‌ های مناسب شستشو داده و سپس به پزشک مراجعه کنید.

قبل از انجام تست پاپ اسمیر تا مدت دو روز نباید به هیچ عنوان رابطه جنسی داشته باشید.

همچنین نباید از دوش واژینال استفاده کنید و اگر از داروهای خاصی برای ناحیه تناسلی استفاده می‌ کنید تا دو روز از مصرف آنها خودداری نمایید.

متخصصان معتقدند که بلافاصله بعد از اتمام قاعدگی زمان مناسب برای انجام تست پاپ اسمیر است.

اما بهتر است که در این قاعدگی از تامپون استفاده نکرده و با استفاده از انواع پدهای بهداشتی شرایط را برای یک تست دقیق فراهم کنید.

به جز نکات گفته شده قبل از تست پاپ اسمیر نیاز به شرایط خاصی نخواهید داشت اما اگر نکته‌ ای که پزشک به شما یادآور می شود را با دقت کافی رعایت کنید نتیجه تست کاملاً دقیق بوده و متخصصان با اعتماد به نتیجه آن می‌ توانند روند درمان را برای مراجعین آغاز کنند.

برخی از بانوان تصور می‌ کنند که انجام تست پاپ اسمیر دردآور است.

این تصور اشتباه است و اگر پزشک با مهارت کافی نمونه برداری را انجام دهد بانوان هرگز احساس بدی نداشته و تنها هنگام ورود اسپکولوم به واژن ممکن است دردی بسیار جزئی و خفیف را تجربه کنند.

در غیر این صورت دیگر مراحل تست پاپ اسمیر هرگز دردآور نبوده و می‌ توانید از این بابت با خیال راحت و آرامش بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

برخی از بانوان با این نگرانی مواجه هستند که ممکن است بعد از انجام تست پاپ اسمیر محدودیت‌ ها و آسیب‌ های مختلف را تجربه کنند.

اگر هنگام انجام تست پاپ اسمیر در موقعیت و پوزیشن مناسب قرار بگیرید و عضلات خود را شل کنید هرگز فشاری به شما وارد نشده و آسیب‌ های جانبی را متحمل نمی شوید.

اما برخی از بانوان بعد از انجام تست پاپ اسمیر ممکن است کمی گرفتگی را در بخش انتهایی شکم تجربه کنند که نهایتاً یک الی دو روز بعد از این آزمایش عارضه پیش آمده به طور کامل رفع میشود.

کمی خونریزی بعد از انجام تست پاپ اسمیر طبیعی است.

اما این عارضه باید در حد لکه بینی باشد و نهایتاً طی چند ساعت برطرف خواهد شد.

اما اگر متوجه میشوید که خونریزی به طور پیوسته ادامه پیدا کرده و نیاز است که از پد بهداشتی استفاده کنید بهتر است به پزشک خود اطلاع داده تا راهکارهای مناسب را به شما ارائه دهند.

اگر بعد از انجام تست پاپ اسمیر پزشک متوجه شود که التهابی بر روی سلول‌ های جمع آوری شده وجود دارد از بانوان می‌ خواهد که برای انجام تست مجدد به مراکز درمانی مراجعه کنند.

التهاب در دهانه رحم امری کاملاً طبیعی است و حضور گلبول‌ های سفید در دهانه رحم تنها به معنی ابتلا به سرطان نیست.

با این حال برای داشتن یک نتیجه دقیق از تست پاپ اسمیر بانوان باید ظرف ۴۸ ساعت نمونه را به آزمایشگاه برسانند و حدوداً سه هفته زمان نیاز است تا نتیجه تست آماده شود.

با تمام این تفاسیر انجام تست پاپ اسمیر برای تمامی بانوان الزامی است و افراد باید در شرایطی که پزشک به آنها اعلام می‌ کند برای انجام این آزمایش اقدام کرده تا بتوانند به طور دقیق از سلامت خود مراقبت کنند.

30 پاسخ

    1. توصیه می‌شه از سن 21 سالگی در صورتی که از نظر جنسی فعال هستید.

    1. برای انجام ازمایش hpv باید نمونه برداری پاپ اسمیر انجام بشه سپس به ازمایشگاه ارسال بشه.

    1. بهتر است انجام ندید. بهترین زمان انجام 5 روز بعد از پایان دوره هست.

    1. خیر ممکن است سلول های دهانه رحم تغییر کرده باشند، نیاز به تست hpv هست.

    1. اگر سن شما بین ۲۱ تا ۲۹ سال هست هر سه سال یک‌بار. اما اگر بالای ۳۰ سال هستید باید علاوه بر آزمایش پاپ اسمیر، آزمایش HPV هم بدهید. این آزمایش را می‌توان هر ۵ سال یک‌بار تکرار کرد.

    1. تست پاپ اسمیر تغییرات سلولی در دهانه رحم رو نشان می ده، و برای تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم به کار می‌ره. پاپ اسمیر به تشخیص بیماری‌های مقاربتی مانند عفونت‌های ویروسی HPV (ویروس پاپیلومای انسانی)، کاندیومیکوز (عفونت قارچی) و تغییرات سلولی غیرعادی کمک می‌کنه. اما تشخیص بیماری‌های مقاربتی مانند عفونت‌های باکتریایی یا عفونت‌های انگلی نیاز به تست های بیشتر دارد.

    1. اگه در جواب آزمایش کلمه Normal نوشته شده باشد، به معنای منفی بودن آزمایش است.
      اگه در جواب آزمایش کلمه Unclear (ASC-US) نوشته شده باشد، به معنای نامشخص بودن جواب است. به این معنی که غیرطبیعی بودن سلول‌های دهانه رحم ممکن است به دلیل ویروس hpv باشد یا دلیل دیگری داشته باشد.
      اگه در آزمایش کلمه Abnormal نوشته شده است، به معنای وجود سلول‌های غیرطبیعی است. البته به این معنا نیست که دچار سرطان دهانه رحم شده‌اید. می‌تواند به معنای ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی از نوع درجه پایین یا درجه بالا باشد.

    1. معمولا پزشکان پیشنهاد می‌کنند، از سن ۲۱ سالگی این تست انجام شود. ازآنجایی‌که دختران باکره نمی‌توانند تست پاپ اسمیر انجام دهند، باید پس از ازدواج آن را در برنامه خود قرار دهند.

    1. در دوران بارداری انجام این آزمایش خطری ندارد. اما معمولا پزشکان توصیه می‌کنند، تست پاپ اسمیر به بعد از زایمان موکول شود.

    1. در این آزمایش می‌توان علائم اولیه سرطان دهانه رحم را تشخیص داد. اما برای تشخیص بیماری ایدز یا سایر بیماری های مقاربتی این تست کاربردی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

تماس با ما
اینستاگرام دکتر