مراقبت بارداری

مراقبت بارداری

مراقبت‌ های بارداری

متخصصانی که در زمینه زنان و زایمان فعالیت دارند به تمامی بانوانی که قصد بارداری دارند توصیه می‌ کنند که تا چند ماه قبل از اقدام به بارداری حتماً تحت نظر پزشک قرار بگیرند.

زیرا نیاز است که انواع مکمل‌ ها مصرف شوند تا به این واسطه هرگونه نقص‌ های مادرزادی را در کودکان کاهش دهند.

اما از زمانی که بارداری آغاز میشود بانوان موظفند که خیلی دقیق‌ تر از سلامت خود مراقبت کرده و روند رشد جنین را در هر مرحله بررسی نمایند.

اما متخصصین زنان تنها کسانی هستند که می‌ توانند در این دوره حساس با بانوان همراه باشند و مراقبت‌ های مهم را به آنها آموزش داده و در صورت نیاز آزمایشات و تصویربرداری های کاربردی انجام می‌ پذیرد.

در طی دوره بارداری پزشکان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا از سلامت مادر و جنین مراقبت کنند.

اگر نیاز باشد برای مادر انواع مکمل‌ ها را تجویز می‌ کنند تا با مصرف آنها به سلامت بانوان کمک کنند و البته تاثیرات مثبت آن را بر رشد جنین مشاهده خواهند کرد.

اما در طی دوره بارداری برخی از انواع آزمایشات بسیار مهم هستند و بانوان موظفند دو مرحله غربالگری را انجام داده تا از وضعیت جنین و روند رشد آن آگاه شوند.

به واسطه انجام این آزمایشات هرگونه نقص‌ های مادرزادی مشخص میشود و اگر اختلالاتی در سلامت جنین وجود داشته باشد تا پایان دوره بارداری تمهیدات لازم اندیشه خواهد شد.

اما توجه کنید که اگر در ماه‌ های اولیه آزمایشات به طور دقیق و در زمان مشخص انجام شود.

پزشک تشخیص دهد که جنین با نقص‌ های خاص و البته خطرناک مواجه است شرایط برای اتمام بارداری فراهم خواهد شد و تلاش متخصصان، حفظ سلامت مادر خواهد بود.

برخی از آسیب‌ ها در بدن بانوان باردار علائم و نشانه‌ ای ندارد و ممکن است این آسیب‌ های خاموش نهایتاً با زایمان زودرس، مرده زایی و یا آسیب به مادر همراه باشد.

به همین دلیل است که حتی با وجود وضعیت جسمانی متعادل باید برای چکاپ‌ های ماهانه یا هفتگی به پزشک مراجعه کنید و نباید در این زمینه هیچ نوع کوتاهی انجام پذیرد.

بهترین رژیم غذایی در بارداری

بهترین رژیم غذایی در بارداری
بهترین رژیم غذایی در بارداری

در دوره بارداری بانوان موظفند بیش از هر زمان دیگری از سلامت خود مراقبت کنند البته با اصلاح رژیم غذایی این دوره را به سلامت سپری کرده و تاثیرات مثبتی بر روند رشد جنین خواهد داشت.

پس از آغاز دوره بارداری متخصصان نکات تغذیه مهم را به بانوان یادآور میشوند و از آنها می‌ خواهند که برخی از مواد غذایی را در رژیم غذایی خود گنجانده و برخی دیگر را موقتاً حذف کنند.

از مهمترین مواد غذایی که مصرف آن در طی این دوره حائز اهمیت است می‌ توان به گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ اشاره کرد.

اما مهم است که این مواد غذایی به طور کامل پخته شوند و باید از مصرف آنها به صورت پرهیز کنید.

البته در مصرف ماهی یک نکته مهم وجود دارد که باید از انواع ماهی‌ هایی استفاده کنید که فاقد جیوه هستند.

مطالعه بیشتر:  ‏آی یو آی

مهم است که اره ماهی، شاه ماهی، کوسه و تاج ماهی را به هیچ عنوان مصرف نکنید زیرا درصد زیادی جیوه دارند و نباید بانوان باردار از آنها استفاده کنند.

همچنین این افراد موظفند که در طی هفته تنها دو مرتبه از ماهی استفاده نمایند.

مصرف انواع میوه‌ ها و سبزیجات برای تمامی افراد در سنین مختلف الزامی است.

اما بانوان باردار به دلیل شرایط خاصی که دارند باید بیش از دیگران از انواع سبزیجات استفاده کنند.

مصرف میوه‌ ها و انواع سبزیجات برگدار کمک می‌ کند تا سیستم گوارشی مادر عملکرد درستی داشته باشد و هرگز آسیب‌ های مختلف را تجربه نمی‌ کنند، هر فرد باردار موظف است که در طی روز ۳ الی ۵ واحد میوه مصرف کند.

با آغاز دوره بارداری متخصصان انواع ویتامین‌ ها و مکمل‌ ها را برای بانوان تجویز می‌ کنند.

مهم است که در کنار آنها از انواع لبنیات استفاده کنید تا کلسیم مورد نیاز بدن تامین شود.

بانوان باردار موظفند که در طی روز حتماً ۴ واحد لبنیات را مصرف کنند اما توصیه میشود که از لبنیات پاستوریزه استفاده شود تا احتمال انتقال انواع باکتری‌ های خطرناک به بدن فرد کاهش پیدا کند.

ناگفته نماند که این باکتری‌ ها در مواردی باعث بروز عفونت میشوند و ممکن است که حتماً در این زمینه احتیاط نمایید.

اما نکته دیگری که تمامی بانوان باید به آن توجه کنند این است که بهتر است انواع شیرین کننده‌ های مصنوعی را از رژیم غذایی خود حذف کرده و به جای آن از محصولات ارگانیک استفاده کنند.

همچنین متخصصان مصرف انواع خوراکی‌ های شور را ممنوع اعلام کرده و این افراد باید تا پایان دوره بارداری سدیم را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

همواره به یاد داشته باشید که مصرف کافئین در دوره بارداری ممنوع است افراد می‌ توانند تنها از نوشیدنی‌ ها و دمنوش‌ های مجاز برای دوره بارداری استفاده کنند.

بهتر است که در این دوره حساس مصرف قهوه و انواع نوشیدنی‌ های گازدار و انرژی‌ زا را موقتاً محدود کرده و تا پایان دوره بارداری به هیچ عنوان از این خوراکی‌ ها استفاده نکنید.

همچنین متخصصان مصرف انواع خوراکی‌ های حاوی الکل را برای بانوان باردار ممنوع می دانند.

بهتر است که از استعمال دخانیات پرهیز کرده و به هیچ عنوان انواع دخانیات را مصرف نکنید.

مواد الکلی و حتی دخانیات احتمال بروز بیش فعالی را در جنین افزایش می‌ دهد.

اگر تمایل به مصرف انواع دمنوش‌ های گیاهی دارید حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

برخی از این گیاهان خاصیت دارویی دارند و ممکن است اثرگذاری منفی بر سلامت مادر و حتی رشد جنین داشته باشند و گاهاً در مواردی باعث بروز نقص‌ ها شدید برای جنین خواهد شد.

مهم است که حتی انواع دمنوش‌ ها و داروها را تحت نظر پزشک مصرف کرده و به هیچ عنوان از خوراکی‌ های ناشناخته استفاده نکنید.

بانوان باردار موظفند که همه روزه دوز مشخصی از اسید فولیک را استفاده کنند این روند از دو ماه قبل از بارداری آغاز میشود و تا پایان دوره بارداری ادامه خواهد یافت.

مطالعه بیشتر:  جوانسازی واژن

اسید فولیک در برخی از انواع مواد غذایی وجود دارد اما دوز آن بسیار محدود و جزئی می‌ باشد پس نیاز است که در کنار داشتن رژیم غذایی سالم همواره اسید فولیک را مصرف کرده تا به سلامت و رشد جنین کمک کنید.

رفع مشکلات شایع در بارداری

رفع مشکلات شایع در بارداری
رفع مشکلات شایع در بارداری

برخی از بانوان در سه ماهه اول بارداری مشکلاتی از جمله تهوع صبحگاهی را تجربه می‌ کنند.

این عارضه برای بانوان محدودیت‌ های زیادی در پی داشته و تمایل آنها به مصرف انواع خوراکی‌ ها را کمتر می‌ کند.

این مسئله باعث ایجاد ضعف در بدن بانوان شده و طی کردن دوره بارداری را برای آنها سخت می‌ کند.

اما پزشکان می‌ توانند با چند راهکار ساده به بانوان آموزش دهند که چطور چنین حالتی را برطرف نمایند.

بهتر است که در طی روز وعده‌ های غذایی خود را سبک‌ تر کرده و به تعداد بیشتر تقسیم بندی کنید و بهتر است در هر وعده از مواد غذایی مقوی استفاده نمایید تا با همان حجم محدود هم نیاز بدن تامین شود.

البته می‌ توانید در طی روز با مصرف مایعات بیشتر و انواع آبمیوه‌ های طبیعی به بهبود حالات پیش آمده کمک کنید.

متخصصان مصرف انواع ادویه‌های تند و غذاهای چرب را برای این بانوان ممنوع می‌ دانند و معتقدند که عاملی برای تشدید تهوع خواهد بود.

بهتر است که در انتهای روز و هنگام خواب شب از خوراکی‌ های سنگین و پر حجم استفاده نکنید.

به جای انواع مواد غذایی پر کالری از خوراکی‌ های کوچک و مقوی استفاده کنید، این کار باعث میشود تا همواره احساس گرسنگی نداشته و در ابتدای روز حالت تهوع نخواهید داشت.

اما مشکل دیگر برای بانوان باردار یبوست است.

این عارضه با توجه به تغییرات هورمونی بدن مادر و گاهاً اختلالات گوارشی کاملاً شایع است اما بانوان می‌ توانند با راهکارهای مناسب مانند مصرف فیبر فراوان یبوست پیش آمده را درمان کرده و از بروز مجدد آن پیشگیری خواهند کرد.

مهم است که بانوان باردار حتی به دلیل مصرف انواع مکمل‌ ها در طی روز آب فراوانی مصرف کنند این کار باعث میشود تا عملکرد سیستم گوارشی اصلاح شده و افراد هرگز یبوست و مشکلات پس از آن را تجربه نمی‌ کنند.

اما مهم است که بانوان به ویژه در ماه‌ های آخر حتماً فعالیت‌ های ورزشی مناسب را انجام دهند.

انجام تمرینات خاص مانند یوگا و فعالیت‌ های کششی به بهبود وضعیت بدن کمک می‌ کند و عاملی مهم برای پیشگیری از بروز یبوست است.

ممنوعیت‌ های دوره بارداری

ممنوعیت‌ های دوره بارداری
ممنوعیت‌ های دوره بارداری

زمانی که برای معاینات بارداری به پزشک مراجعه می‌ کنید از همان ماه‌ های اول متخصصان نکات مهم را به شما یادآور میشوند و قطعاً تاکید می‌ کنند که نباید از هرگونه مواد غذایی ممنوعه و فعالیت‌ های خطرناک استفاده کنید.

با ما همراه باشید تا چند مورد از مهمترین ممنوعیت دوره بارداری را برایتان شرح داده تا با آگاهی بیشتر بتوانید این دوره حساس را سپری کنید.

اولین و مهمترین فعالیت ممنوعه در دوره بارداری عدم استفاده از انواع مواد اعتیادآور است.

پزشکان توصیه می‌ کنند که بانوان علاوه بر عدم استفاده از انواع دخانیات نباید حتی در مجاورت با دود سیگار و قلیان قرار بگیرند زیرا احتمال سقط ناخواسته، زایمان زودرس و حتی کم وزنی نوزاد وجود دارد.

مطالعه بیشتر:  واکسن گارداسیل

اما یکی از مهمترین و خطرناک‌ ترین فعالیت‌ هایی که ممکن است بانوان در طی بارداری انجام دهند قرار گرفتن در مجاورت با تشعشعات مضر است.

بانوان باردار نباید به هیچ عنوان در برابر اشعه ایکس قرار بگیرند و حتی انجام تصویربرداری از سایر اندام‌ ها با استفاده از اشعه ایکس کاملاً ممنوع است.

متخصصان معتقدند که این نوع اشعه تاثیر مستقیم و البته طولانی مدتی بر جنین داشته و سلامت او را به خطر می‌ اندازد حتی مهم است بدانید جنینی که در حال رشد است نسبت به امواج مایکروویو هم آسیب‌ پذیر می‌ باشد.

بهتر است که در منزل در طی دوره بارداری حتی از مایکروویو استفاده نکرده و برای پخت غذا از این دستگاه استفاده نکنید.

اما مهم است که مواد غذایی ممنوعه در دوره بارداری را بشناسید تا با اصلاح رژیم غذایی بتوانید این دوره حساس را سپری کرده و از سلامت جنین خود محافظت نمایید، مصرف چای، قهوه و نوشابه در دوره بارداری تا حد زیادی ممنوع اعلام میشود.

البته بانوان می‌ توانند چای را در حد محدود و به صورت کمرنگ مصرف کنند، اما مصرف قهوه و انواع نوشابه به طور قطعی ممنوع اعلام میشود.

همچنین مصرف انواع ماهی حاوی جیوه برای دوره بارداری خطرناک است.

بهتر است که در مصرف انواع مکمل‌ ها هوشیار بوده و توجه کنید که مصرف انواع خوراکی حاوی ویتامین A می‌ تواند برای بانوان مشکل آفرین باشد و سبب بروز نقص‌ های مادرزادی در جنین خواهد شد.

لازم به ذکر است که بانوان باردار در طی بارداری تغییرات جسمانی و هورمونی زیادی دارند.

البته کبد نیز کارکرد مضافی خواهد داشت، به همین دلیل فرد موظف است مصرف ویتامین A را کنترل کرده تا علاوه بر مشکلات گفته شده فشار کمتری به کبد وارد شود.

بانوان باردار باید مراقبت کنند تا مبادا در مواجهه با مواد شیمیایی قرار بگیرند.

تماس پوستی و یا تنفسی با مواد شیمیایی تاثیرات منفی بر سلامت جنین و مادر دارد و مهم است که در این دوره حساس بانوان حتی از مواد ضدعفونی کننده استفاده نکنند و در موارد ضروری برای عدم تماس با پوست از دستکش و ماسک مناسب استفاده نمایند.

مهم است بدانید که مواد شیمیایی خطرناک شامل سموم گیاهی و حشره کش‌ ها میشود.

بوی رنگ و تینر و هرگونه شوینده‌ های خانگی برای این بانوان خطر آفرین است.

برخی از انواع فعالیت‌ ها ممکن است در دوره بارداری چندان خطرناک به نظر نرسند اما مهم است بدانید که استفاده از وان آب داغ و رفتن به سونا و جکوزی و همچنین استرس زیاد برای بانوان باردار بسیار خطرناک است و می‌ توانند عاملی برای سقط جنین یا زایمان زودرس باشند.

متخصصان از جمله دکتر نرجس شعاع حسنی تاکید زیادی بر عدم مصرف خودسرانه داروهای مختلف دارند.

زیرا ممکن است این داروها بدون آنکه فرد آگاهی داشته باشد تاثیراتی مستقیم و البته منفی بر جنین اعمال کند.

نهایتاً سبب بیماری‌ های قلبی، ریوی و حتی مغزی برای جنین میشود.

پس بهتر است که به هیچ عنوان از داروهای بدون نسخه استفاده نکرده و حتی با وجود بیماری‌ های زمینه‌ ای تحت نظر متخصصان دارو درمانی را انجام دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

تماس با ما
اینستاگرام دکتر