میومکتومی چیست؟
هرگونه عارضه و بیماری در ناحیه رحم عواقب خطرناکی در پی دارد و مهم است که بانوان خیلی زود به متخصصین مربوطه مراجعه کرده و اقدامات لازم را برای درمان و رفع آسیب پیش آمده انجام دهند.
فهرست مطالب
Toggleفیبروم ها توده های خوش خیمی هستند که در بخش های مختلف رحم شروع به رشد می کنند و آسیب هایی همچون خونریزی های وسیع در دوره قاعدگی و دردهای غیر قابل تصور را به همراه می آورند.
متخصصان برای رفع و درمان این عارضه عمل میومکتومی را انجام می دهند و اقدام به برداشت فیبروم های رحمی می کنند.
اکثر بانوان فیبروم را در سنین باروری تجربه می کنند و ممکن است این عارضه پیش از یائسگی اتفاق بیفتد.
اما متخصصان با استفاده از میومکتومی که یک روش جراحی نوین است اقدام به برداشت فیبروم ها کرده تا بتوانند بافت رحم را حفظ کنند.
اگر بانوان مبتلا به فیبروم های رحمی سن پایینی داشته باشند و در دوره باروری باشند متخصصان عمل های پیشرفته تر مانند هیسترکتومی را انجام نمی دهند و سعی دارند بافت رحم را حفظ کنند و فیبروم ها را با روش میومکتومی از بدن خارج کنند.
این کار باعث میشود تا علاوه بر رفع آسیب های پیش آمده بافت رحم همواره به کار خود ادامه دهد و شرایط برای بارداری بانوان فراهم شود.
اما متخصصان عمل میومکتومی را با روش های متفاوتی انجام می دهند که در ادامه متن برایتان توضیح خواهیم داد تا با آشنایی بیشتر نسبت به این عمل و با نگرانی کمتری به پزشک مراجعه کنید.
ناگفته نماند که میومکتومی هم مانند سایر روش های جراحی ممکن است عوارض کوچک و بزرگی را در پی داشته باشد اما مهم است بدانید که اختلالات پیش آمده مخرب تر از این جراحی ها است و حتی اگر متحمل دوره نقاهت طولانی و سخت میشوید باید این عمل را انجام دهید تا عضو حساسی مانند رحم حفظ شود.
رحم تاثیر مستقیمی بر سلامت بدن بانوان دارد و تنها وظیفه آن باروری نیست بلکه انجام دوره های قاعدگی و همچنین ترشح هورمون ها بر سلامت جسمانی بانوان اثرگذار است و مهم است که تحت هر شرایطی هرگونه بیماری های رحمی را درمان کرده و سلامت این عضو حساس و مهم را حفظ کنید.
انواع میومکتومی
یکی از روش های درمانی نوین برای رفع فیبروم های رحم میومکتومی است.
با وجود این توده ها در رحم بانوان نمی توانند بارداری را به صورت طبیعی ترجمه کنند و البته آسیب ها و عوارض جسمانی زیادی را متحمل خواهند شد.
در چنین موقعیتی متخصصان برای پاکسازی رحم از این توده ها این عمل با روش های متفاوتی انجام می دهند.
یکی از روش های کاربردی برای جراحی میومکتومی عمل باز است.
متخصصان برای دسترسی به فیبروم های رحمی برشی را در سطح شکم ایجاد کرده تا بتوانند دسترسی بهتری به رحم داشته باشند.
این جراحی کمی پرخطر است و به واسطه زخم عمیقی که در بدن ایجاد میشود فرد موظف است مراقبت های دقیق تری را انجام داده تا با سلامت کامل بتوانند روند بهبود و دوره نقاهت را سپری کند.
یکی دیگر از روش های کاربردی برای عمل میومکتومی لاپاراسکوپی است.
متخصصان از طریق ناف یک لوله منعطف که دارای دوربین و نور کافی است را به حفره های شکمی وارد می کنند و از همین طریق اقدام به پاکسازی رحم می کنند.
این روش فرایندی کم تهاجم می باشد که با بریدگی های بسیار محدود در سطح شکم انجام می گردد.
دوره نقاهت میومکتومی لاپاراسکوپی بسیار کوتاه تر از جراحی باز است و البته سلامت بانوان حفظ شده و دستکاری کمتری بر ناحیه رحم اعمال می گردد و این کار باعث میشود تا افراد آسیب های کمتری را به واسطه این شیوه درمانی تجربه کنند.
میومکتومی رباتیک یک روش دیگر و البته نوین برای جراحی های رحمی و برداشت فیبروم است.
این نوع عمل ها با استفاده از تجهیزات و ابزارهای رباتیک انجام میشود و فعالیت محدودی توسط جراحان انجام می پذیرد.
اغلب متخصصان برای برداشت فیبروم های بسیار بزرگ از ناحیه رحم روش رباتیک را انتخاب می کنند.
این روش درمانی بسیار کم تهاجم بوده و دوره نقاهت بسیار محدودی دارد که روند بهبود خیلی سریع طی می گردد.
میومکتومی برای چه کسانی مناسب است؟
همانطور که گفته شد میومکتومی یک روش جراحی برای برداشتن فیبروم های رحمی است.
برخی از انواع فیبروم ها هیچگونه علائمی ندارند و خطری برای سلامت بانوان به همراه نخواهند داشت.
اما اگر فیبروم ها علائمی را که در ادامه مطلب برایتان شرح می دهیم دارا باشند باید سریعاً برای پاکسازی رحم اقدام کنید و در این موقعیت پزشکان برای بانوانی که در سنین باروری هستند حذف هرگونه فیبروم های رحمی را با روش میومکتومی مناسب می دانند.
اگر در پی ابتلا به فیبروم های رحمی علائمی همچون گرفتگی شدید عضلات را احساس می کنید و یا با کم خونی و درد لگن، درد شکم یا کمر درد مواجه هستید قطعاً باید برای درمان این عارضه به پزشک مراجعه کنید.
اغلب بانوانی که با فیبروم های رحمی مواجه هستند دوره قاعدگی را بسیار سخت و سنگین سپری می کنند و علاوه بر درد زیاد، خونریزی های شدیدی را تجربه می کنند.
البته این افراد در هنگام رابطه جنسی همواره درد داشته و مشکل در ادرار کردن نیز برای آنها وجود دارد.
با وجود آسیب های گفته شده درمان فیبروم های رحمی الزامی است و نمی توانید نسبت به این عارضه بی توجه باشید.
زمانی که فیبروم ها با چنین علائمی همراه هستند نشان می دهد که خطر جدی سلامت رحم را تهدید می کند و بهتر است که خیلی فوری برای درمان اقدام کنید.
برخی از انواع فیبرم هایی که در رحم رشد می کنند منجر به سقط مکرر جنین و یا نهایتاً ناباروری میشود به همین دلیل است که بانوان مبتلا به فیبروم در سنین باروری باید طی انجام عمل میومکتومی رحم را پاکسازی کرده و شرایط را برای یک بارداری طبیعی و سالم مهیا کنند.
اگر پزشک متوجه شود که فیبروم ها در هر لحظه رشد غیر طبیعی داشته و یا بزرگ شدن رحم و شکم را تجربه می کنید باید بدانید که این فیبروم ها خطرآفرین هستند و باید خیلی زود از ناحیه لگن و بخش های مختلف رحم خارج شوند، در غیر این صورت این افراد نه تنها باردار نمیشود بلکه مشکلات بسیار شدیدتر و عوارض جسمانی وسیع و خطرناک را تجربه کرده که صدمات جدی و جبران ناپذیر را برای آنها به همراه دارد.
مزایای جراحی میومکتومی
پیشرفت علم و وجود دستگاه های تخصصی و کاربردی باعث میشود تا هرگونه آسیب های جسمانی کاملاً دقیق و با کمترین میزان عوارض درمان شده و عضو آسیب دیده همواره به عملکرد طبیعی خود ادامه خواهد داد.
یکی از بیماری های رحمی که ممکن است بانوان در سنین باروری آن را تجربه کنند فیبروم های کوچک و بزرگی است که در بخش هایی از رحم پدیدار شده و همه روزه به رشد خود ادامه می دهند.
اما با وجود فیبروم، قاعدگی دردناک و نهایتاً ناباروری از مهمترین علائم و آسیب هایی است که هر فرد تجربه می کند.
اما متخصصان با جراحی میومکتومی می توانند علاوه بر برداشت بافت های آسیب دیده و پاکسازی رحم از فیبروم ها کارایی دقیق رحم را حفظ کرده و فرد می تواند برای بارداری سالم و طبیعی اقدام کند.
با این حال بزرگترین مزیت جراحی میومکتومی این است که نیازی به خارج کردن بافت کلیه رحم نبوده و متخصصان می توانند با پاکسازی رحم از فیبروم های کوچک و بزرگ همواره قدرت باروری بانوان را حفظ کرده و فرد می تواند خیلی راحت اقدام به بارداری کند.
خارج کردن بافت رحم از بدن بانوان اختلالات زیادی در پی دارد که از شایع ترین آنها می توان به تغییرات هورمونی اشاره کرد.
اما زمانی که جراحی میومکتومی انجام میشود علاوه بر پاکسازی رحم سلامت این عضو مهم حفظ شده و بانوان می توانند علاوه بر بارداری، تعادل هورمونی خوبی در بدن داشته باشند و هرگز آسیب های شدیدتر و البته جبران ناپذیر سلامت آنها را تهدید نمی کند.
تمامی کسانی که به فیبروم های رحمی مبتلا هستند علائمی مانند خونریزی های شدید، دردهای لگنی و حتی ناراحتی های عمومی را تجربه می کنند.
اما زمانی که جراحی میومکتومی انجام میشود تمامی این آسیب ها بهبود پیدا کرده و کیفیت زندگی افراد همه روزه افزایش خواهد یافت.
یکی دیگر از مزایای جراحی میومکتومی این است که این عمل را می توان با روش لاپاراسکوپی انجام داد به گونه ای که نیاز به برش های وسیع نداشته و افراد کمترین میزان جراحات و درد را در طی انجام عمل متحمل خواهند شد.
اغلب بیماران بعد از انجام جراحی های باز مشکلاتی همچون خونریزی و یا عفونت و حتی آسیب دیدگی اندام های مجاور را تجربه می کردند اما زمانی که متخصصان جراحی های خاص مانند میومکتومی را به صورت لاپاراسکوپی انجام می دهند فرد حداقل میزان عوارض را تجربه می کند و هرگز مشکلاتی همچون عفونت در محل زخم و آسیب به اندام های مجاور برای آنها پیش نخواهد آمد.
عوارض میومکتومی
عمل میومکتومی هم مانند سایر جراحی های دیگر ممکن است عوارض کوچک و بزرگی را در پی داشته باشد، این عوارض بستگی به عملکرد پزشک و وضعیت جسمانی بیماران دارد و هر فرد ممکن است مشکلات پیش آمده بعد از عمل را با شدت متغیری تجربه کند.
اما از عوارض شایع عمل میومکتومی می توان به درد و ناراحتی بعد از جراحی اشاره کرد که البته این عارضه به واسطه مصرف انواع مسکن ها قابل کنترل است و نهایتاً طی چند هفته بهبود می یابد.
همچنین ممکن است برخی از افراد در پی انجام عمل میومکتومی باقی ماندن جای زخم را بر روی شکم تجربه کنند، این اسکارها در پی انجام جراحی میومکتومی به روش باز بیش از هر زمان دیگری دیده میشود و اما اگر پزشک از تکنولوژی های پیشرفته و تکنیک های کم تهاجم استفاده کند و عمل را به روش لاپاراسکوپی انجام دهد جای زخم ها در حد بسیار جزئی و محدود بوده و حتی اسکار پیش آمده به واسطه انواع محصولات ترمیم کننده برطرف خواهد شد.
یکی دیگر از مشکلات شایع بعد از عمل میومکتومی خونریزی و عفونتی است که ممکن است برای افراد اتفاق بیفتد، اگر مراقبت های بعد از عمل را به طور دقیق انجام ندهید و تا بهبودی کامل استراحت نکنید بروز این اتفاقات شایع است و ممکن است عوارض زیادی را در پی داشته باشد.
همچنین مهم است بدانید که اگر پزشک ضمن انجام عمل میومکتومی از دقت کافی و عملکرد مناسب بهره مند نباشد ممکن است پارگی رحم اتفاق بیفتد، البته این عارضه بسیار نادر است و اگر برای انجام این جراحی به پزشکان برتر مراجعه کنید هرگز چنین خطری سلامتتان را تهدید نخواهد کرد.
کلام آخر
با بروز فیبروم در بخش های مختلف رحم فرد موظف است تا پیش از شدت گرفتن این آسیب فرایندهای درمانی را انجام دهد.
اما مهم است بدانید که برای برطرف کردن فیبروم های رحمی روش های درمانی متفاوتی وجود دارد و اغلب متخصصان برای بانوانی که در دوره باروری هستند عمل میومکتومی را گزینه مناسب تری می دانند زیرا می توانند با حفظ سلامت رحم شرایط را برای بارداری فراهم کرده و بانوان عوارض سنگین و طولانی مدت آن را تجربه نخواهند کرد.
همواره توجه داشته باشید که برای انجام عمل میومکتومی متخصصان معاینات و تصویربرداری های دقیقی را انجام می دهند و فرد ملزم به انجام آزمایشات تخصصی است.
برای آنکه این شیوه درمانی به نتیجه مثبت ختم شود فرد باید تحت نظر متخصصان برتر قرار گرفته و اگر آزمایشاتی از آنها خواسته میشود از طریق مراجعه به مراکز معتبر انجام دهند.
با این شرایط متخصصان اطلاعات دقیق تری نسبت به وضعیت جسمانی بیماران دارند و با آگاهی بیشتری می توانند عمل میومکتومی را انجام دهند.
با تمام این تفاسیر عمل میومکتومی یک روش نوین برای حفظ سلامت رحم است.
متخصصان از جمله دکتر نرجس شعاع حسنی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بتوانند این عضو مهم را در بدن بانوان حفظ کنند و البته بیماری ها و آسیب های پیش آمده را رفع نمایند.
اگر رحم در بدن بانوان باقی بماند تعادل هورمونی هرگز بر هم نخورده و شرایط برای طی کردن بارداری و همچنین دوره قاعدگی فراهم است.
با این حال هرگونه بیماری در ناحیه رحم را باید جدی بگیرید و برای رفع آن اقدامات لازم را خیلی زود انجام دهید.