درمان بی اختیاری ادرار

درمان بی اختیاری ادرار

دلایل ایجاد بی‌ اختیاری ادراری

یکی از آسیب‌ های جسمانی شایع که بسیاری از افراد در سنین میانسالی با آن مواجه میشوند بی‌ اختیاری ادراری است.

این مسئله علاوه بر نگرانی زیاد برای بیماران محدودیت‌ های زیادی را به همراه دارد.

این افراد حتی برای انجام فعالیت‌ های شخصی و خروج از منزل با مشکل مواجه میشوند.

همچنین مهم است بدانید که بی‌ اختیاری ادرار در صورت عدم درمان تشدید شده و این مسئله برای افراد بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد بود.

اما ناگفته نماند که بی‌ اختیاری ادراری قابلیت درمان داشته و تمامی بیماران مبتلا به این عارضه می‌ توانند با توجه به نوع و شدت آسیب اقدامات لازم را برای درمان انجام دهند.

از مهمترین دلایل بی‌ اختیاری ادراری می‌ توان به بروز یبوست اشاره کرد.

تمامی کسانی که مدت زمان زیادی با یبوست مواجه هستند و اقدامات لازم را برای رفع این عارضه انجام نمی‌ دهند به مرور زمان با بی‌ اختیاری ادراری مواجه شده که در مراحل اولیه بسیار جزئی است.

به همین دلیل است که تمامی پزشکان یبوست را عاملی برای اختلال در سیستم گوارشی و ادراری دانسته و اگر این عارضه درمان نشود به مرور زمان با مشکلاتی همچون بی‌ اختیاری ادراری مواجه خواهند شد.

یکی دیگر از دلایل مهم بی‌ اختیاری ادراری، عفونت ادراری است که ممکن است تمامی افراد در گروه‌ های سنی مختلف به آن مبتلا شوند.

همچنین اگر شخصی با سنگ کلیه یا سنگ مثانه مواجه شود کنترل خود را بر عملکرد مجاری ادراری از دست داده و به احتمال خیلی زیاد با بی‌ اختیاری ادراری مواجه خواهد شد.

همچنین تمامی کسانی که با مشکلات و بیماری‌ های مزمن همچون التهاب در مثانه مواجه هستند ممکن است در مراحلی با بی‌ اختیاری ادراری مواجه شوند.

البته پزشکان این عارضه را در پی مصرف داروهای خاص شایع دانسته و معتقدند که تمامی کسانی که به طور پیوسته از داروهای فشار خون یا شل کننده عضلات استفاده می‌ کنند ممکن است که با بی‌ اختیاری ادراری مواجه شوند.

البته داروهای آرامبخش و برخی از داروهای قلبی و بروز این عارضه موثر هستند.

می‌ توان با مشورت پزشک همزمان با مصرف این داروها از اختلالات و عوارض جانبی پیشگیری نمایید.

بسیاری از کسانی که با بیماری‌ های خاص مانند سرطان مواجه هستند ممکن است در مراحلی از این بیماری بی‌ اختیاری اداری را تجربه کنند.

البته متخصصان معتقدند که هرگونه آسیب به عضلات کف لگن به این عارضه ختم شده و البته آقایان با وجود پروستاتی که از حد طبیعی بزرگتر شده است ممکن است بی‌ اختیاری را تجربه کنند.

اما با افزایش سن آسیب‌ هایی همچون بی‌ اختیاری ادراری از حد خفیف تا شدید برای افراد شایع است.

متخصصان معتقدند که با افزایش سن ممکن است عملکرد طبیعی ماهیچه‌ ها از بین رفته و با ضعفی که در بدن ایجاد میشود بی‌ اختیاری شایع خواهد بود.

همچنین ممکن است بانوان بعد از انجام زایمان و بارداری مشکلاتی مانند بی‌ اختیاری ادراری را تجربه کنند.

این مسئله عموماً نشات گرفته از آسیب‌ های مربوط به عضلات کف لگن و اطراف مثانه می‌ باشد.

همچنین با انجام برخی از انواع جراحی‌ ها مانند هیسترکتومی یا برداشت رحم بی‌ اختیاری ادراری شایع است.

بی اختیاری ادرار در بارداری به چه علت است؟

در طی دوره بارداری به ویژه در ماه‌ های آخر ممکن است برخی از بانوان بی‌ اختیاری اداری را تجربه کنند، چنین اختلالی اغلب در پی افتادگی لگن و ضعف شدید در عضلات اطراف مثانه اتفاق می‌ افتد البته ممکن است در پی آسیب به عصب لگن یا آسیب دیدن ناحیه لگن هنگام زایمان چنین اتفاقی رخ دهد.

متخصصان معتقدند که برخی از بانوان در طی دوره بارداری با بی‌ اختیاری استرسی مواجه میشوند، بانوان باردار ممکن است هنگام سرفه کردن، خندیدن یا فعالیت‌ های بدنی بی‌ اختیاری ادراری را در حد نشت ادرار تجربه نمایند.

با این حال مهم است که در طی دوره بارداری هرگونه آسیب به عصب لگن را جدی دانسته و در زمان مناسب معاینات خود را انجام دهید، متخصصان می‌ توانند حتی در صورت بروز این نوع اختلالات سریع‌ تر از مشکل مطلع شده و راه‌ های کاربردی را برای کنترل آسیب انجام می‌ دهند تا دوره بارداری بدون اختلال سپری شود.

علائم بی اختیاری ادرار

علائم بی اختیاری ادرار
علائم بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادراری از آن دسته بیماری‌ هایی است که اگر خیلی فوری و سریع به آن رسیدگی نشود به مرور زمان با تخلیه ناگهانی ادرار افراد محدودیت‌ های زیادی را تجربه می‌ کنند و باعث گوشه‌ گیری و انزوا میشود.

بی‌ اختیاری ادراری به این معناست که افراد نشت غیرارادی ادرار را تجربه می‌ کنند و به نوعی ممکن است قطره قطره خروج ادرار را بدون اینکه هیچ کنترلی بر این مسئله داشته باشند تجربه کنند، بی‌ اختیاری ادراری هم برای آقایان و هم برای بانوان اتفاق می‌ افتد و یکی از مشکلات شایع است که در سنین میانسالی ممکن است برای افراد رخ دهد.

اما اگر بخواهیم اطلاعات جزئی‌ تر را در مورد این عارضه برایتان شرح دهیم باید بدانید که بی‌ اختیاری ادراری در بانوان بیشتر از آقایان دیده میشود و البته ممکن است مهمترین دلایل آن بیماری‌ های مختلف از جمله افتادگی مثانه یا آسیب‌ های رحمی باشد.

به خاطر داشته باشید که چاقی و مصرف سیگار از دیگر عوامل تاثیرگذار بر بی‌ اختیاری ادراری هستند و این موارد اگر کنترل نشوند منجر به بی‌ اختیاری کامل شده و افراد به صورت غیر ارادی تخلیه کامل ادرار را تجربه می‌ کنند.

مطالعه بیشتر:  غده بارتولون

از مهمترین علائم و نشانه‌ های بی‌ اختیاری ادراری باید به بی‌ اختیاری ناشی از فشار بالای شکم اشاره کرد، ممکن است بعد از پر شدن مثانه بر اثر سرفه کردن، عطسه کردن و یا بلند کردن اجسام سنگین نشت ادرار یا تخلیه ناگهانی آن اتفاق بیفتد با این حال اگر ضمن بلند کردن و جابجایی اجسام متوجه نشت ادرار میشوید احتمالا با بی اختیاری مواجه شده و باید این نشانه‌ ها راجدی بگیرید.

اما از دیگر علائم بی‌ اختیاری ادراری باید به حس نیاز و فوری برای تخلیه مثانه اشاره کرد، اگر در ساعات مختلف شبانه روز به ویژه در شب چندین بار برای تخلیه ناگهانی ادرار بیدار میشوید احتمالاً بی‌ اختیاری ادراری رخ داده و اغلب با افزایش سن و در پی ابتلا به عفونت یا بیماری‌ های عصبی و عضلانی این نوع اختلال رخ می‌ دهد.

البته بی‌ اختیاری ادراری اورژانسی در افراد دیابتی نیز بیشتر از دیگران دیده میشود، گاهی اوقات از نظر پزشکان تکرر ادرار هم نوعی بی‌ اختیاری اداری است که فرد به طور مکرر نیاز به تخلیه ادرار داشته و با حس پر شدن مثانه مواجه میشود.

با تمام این تفاسیر هرگونه اختلال در عملکرد طبیعی مثانه می‌ تواند نشانه‌ ای از بی‌ اختیاری اداری باشد، بی اختیاری ادراری نه تنها بر اثر افزایش سن بلکه ممکن است در پی ابتلا به بیماری‌ های خاص همچون آرتریت ایجاد شود.

این افراد به دلیل ناتوانی‌ نمی‌ توانند در موقع مناسب برای تخلیه ادرار اقدام کنند و به مرور زمان ضعف و فشاری که به ناحیه مثانه اعمال میشود منجر به بی‌ اختیاری ادراری شده و مهم است که نشانه‌ های این عارضه را بشناسید.

انواع بی‌ اختیاری ادراری

انواع بی‌ اختیاری ادراری
انواع بی‌ اختیاری ادراری

بی‌ اختیاری اداری یک آسیب و عارضه جسمانی است که محدودیت‌ های زیادی را در پی دارد.

ممکن است تمامی افراد در گروه‌ های سنی مختلف آن را تجربه کنند.

شایع‌ ترین نوع بی‌ اختیاری ادراری را ناشی از فشاری می‌ دانند که به بدن وارد میشود.

ممکن است افراد در پی انجام فعالیت‌ های ورزشی و حتی سرفه کردن یا عطسه کردن و خندیدن با شدت زیاد ریزش ادرار را تجربه کنند.

انجام این نوع تحرکات باعث میشود تا عضلاتی که در اطراف مثانه فعالیت دارند به طور ناگهانی شل شده و ادرار به صورت غیر ارادی تخلیه میشود.

نوع دیگر بی‌ اختیاری ادراری را فوری می‌ نامند، به گونه ای است که فرد هیچگونه کنترلی بر مثانه نداشته و تخلیه ناگهانی ادرار اتفاق می‌ افتد.

این افراد حتی زمان کافی برای رسیدن به دستشویی را نداشته و تخلیه ناگهانی مثانه آنها را غافلگیر خواهد کرد.

اما نوع دیگر بی‌ اختیاری ادراری را سرریزی می‌ نامند.

این حالت زمانی اتفاق می‌ افتد که تخلیه ادرار اتفاق افتاده اما مثانه به طور کامل خالی نمیشود.

با تمام این تفاسیر بی‌ اختیاری اداری به هر دلیلی که اتفاق بیفتد مشکلات زیادی را در پی داشته و این افراد از حضور در جمع واهمه دارند و علاوه بر این آسیب‌ های جسمانی افراد از نظر روحی نیز تحت فشار قرار می‌ گیرند.

بی‌ اختیاری اداری هر نوعی که اتفاق بیفتد قابلیت درمان داشته و مهم است که خیلی زود و پیش از گذر از فرصت مناسب به پزشک مراجعه کنید.

پیشگیری از بی‌ اختیاری ادراری

پیشگیری از بی‌ اختیاری ادراری
پیشگیری از بی‌ اختیاری ادراری

اگر بی‌ اختیاری اداری در زمان مناسب درمان نشود این عارضه همه روزه تشدید شده و تمامی افراد مبتلا به این مشکل به مرور زمان گوشه‌ گیر شده و تنهایی را ترجیح می‌ دهند.

زیرا تخلیه ناگهانی ادرار برای آنها بسیار سخت است و ممکن است شرایط طبیعی زندگی آنها را تحت تاثیرات منفی قرار دهد.

اما امروزه متخصصان با چند راهکار ساده به تمامی افراد به ویژه کسانی که از سنین میانسالی عبور کرده‌ اند آموزش می‌ دهند که چگونه از بی‌ اختیاری ادراری پیشگیری نمایند.

در قدم اول حفظ وزن مناسب بدن کمک می‌ کند تا فشارهای مضاعف به ماهیچه‌ ها و اندام‌ های داخلی وارد نشود و به مرور زمان متوجه رفع این عوارض خواهید شد.

اما یک روش بسیار موثر برای پیشگیری از بی‌ اختیاری ادراری انجام فعالیت‌ های ورزشی مختص به کف لگن است.

انجام تمرینات کگل در طی روز و به طور پیوسته برای مدت طولانی به تقویت عضلات کمک کرده.

اگر بی‌ اختیاری ادراری هم در حد جزئی وجود داشته باشد رفع خواهد شد.

همواره توجه داشته باشید که اگر افراد به طور پیوسته از خوراکی‌ ها و نوشیدنی‌ های حاوی کافئین استفاده کنند و مصرف مرتب الکل و غذاهای اسیدی داشته باشند به مرور زمان با بی‌ اختیاری ادراری مواجه میشوند با این حال حذف این نوع مواد از رژیم غذایی به پیشگیری از بی‌ اختیاری ادراری کمک کرده و همواره جسمی سلامت و بدون آسیب خواهید داشت.

حتماً می‌ دانید که یبوست یک عامل جدی برای بروز بی‌ اختیاری ادراری است.

متخصصان توصیه دارند که به محض بروز یبوست سریعاً اقدامات لازم را برای رفع این آسیب گوارشی انجام دهید.

البته ساده‌ ترین راه مصرف فیبر فراوان است که به واسطه انواع سبزیجات می‌ توانید نیاز بدن را تامین کنید.

همچنین ترک سیگار و حذف انواع دخانیات به پیشگیری از بروز بی‌اختیاری ادراری کمک می‌ کند.

افرادی که به طور پیوسته از سیگار استفاده می‌ کنند ممکن است در میانسالی با بی‌ اختیاری ادراری مواجه شوند و با ترک این عادت ناسالم به سلامت خود کمک خواهند کرد.

درمان بی‌ اختیاری اداری

درمان بی‌ اختیاری اداری
درمان بی‌ اختیاری اداری

تمامی افراد مبتلا به بی‌ اختیاری ادراری با این سوال و مسئله مواجه هستند که آیا راه درمان قطعی برای این آسیب جسمانی وجود دارد یا خیر.

مطالعه بیشتر:  لاپاراسکوپی

زمانی که با بروز همچین عارضه‌ ای به پزشک مراجعه می‌ کنید ابتدا متخصصان سعی دارند علت آسیب را پیدا کرده تا مطابق با مشکل شرایط را برای درمان مهیا کنند.

متخصصان ابتدا از تمامی افراد می‌ خواهند که با اصلاح سبک زندگی و تغییرات کاربردی در رژیم غذایی به بهبود این عارضه کمک کنند.

قبل از هر چیز توصیه میشود که تحت نظر متخصصان تمرینات کگل را آموزش دیده و مرتباً آنگونه که پزشک از شما می‌ خواهد این تمرینات را انجام دهید و تاثیرات شگفت انگیز آن را بر بهبود عملکرد مثانه مشاهده خواهید کرد.

اما در موارد شدیدتر متخصصان در کنار مراقبت‌ های خانگی از افراد می‌ خواهند که با مصرف دارو به بهبود وضعیت بدن کمک کنند.

متخصصان دارو درمانی را برای کسانی که با بی‌ اختیاری اداری عصبی مواجه هستند مناسب دانسته.

معتقدند که حتی با تزریق کلاژن می‌ توانند به سفت‌ تر شدن مجاری ادراری کمک کنند و با این روش از نشت ادرار جلوگیری خواهند کرد.

اما نکته دیگری که باید بدانید این است که اگر بی‌ اختیاری ادراری وسعت پیدا کند و متخصصان متوجه شوند که علاوه بر مثانه و عضلات، دیگر بخش‌ ها عملکرد درستی ندارند سعی می کنند تا با انجام جراحی شرایط را برای بیماران بهبود دهند.

اما اگر پزشک تشخیص دهد که به جز راه‌ های گفته شده می‌ توانند با تزریق بوتاکس عملکرد مثانه را اصلاح کنند قطعاً این کار را انجام داده تا بیماران عوارض ناشی از مصرف دارو و جراحی را متحمل نشوند.

در این روش متخصصان با تزریق بوتاکس به مثانه باعث فلج شدن عضلات این عضو شده و تحریک پذیری و تکرر ادرار کاهش می‌ یابند.

درمان ‌های جراحی بی اختیاری ادراری در زنان

درمان ‌های جراحی بی اختیاری ادراری در زنان
درمان ‌های جراحی بی اختیاری ادراری در زنان

تمامی کسانی که با وجود بی‌ اختیاری ادراری به پزشک مراجعه می‌ کنند تحت درمان قرار گرفته و شدت آسیب و البته تشخیص پزشک تعیین کننده نوع درمان خواهد بود.

اما در مواردی متخصصان برای بهبود چنین عوارضی انجام جراحی را بهترین شیوه دانسته و معتقدند تا زمانی که اصلاحات به صورت مستقیم بر مثانه اعمال نشود چنین عارضه‌ ای بهبود نخواهد یافت.

البته روش‌ های مختلفی برای جراحی بی‌ اختیاری ادراری وجود دارد، روش اول را جراحی نواری می‌ گویند که برای مبتلایان به بی‌ اختیاری استرسی کاربرد دارد، در این روش جراحی متخصصان یک قطعه نوار پلاستیکی را در داخل واژن قرار داده و پشت لوله‌ ای که ادرار را از بدن خارج می‌ کند بسته میشود.

روش دیگر برای جراحی بی‌ اختیاری ادراری عمل کولپوساسپنشن است، این روش جراحی برای کسانی مناسب است که با نشت ناخواسته ادرار مواجه هستند و البته مبتلایان به بی‌ اختیاری استرسی می‌ توانند از این شیوه درمانی نتایج خوبی کسب نمایند.

اما در مواردی ضمن انجام جراحی پزشک شکافی در قسمت پایینی شکم و واژن ایجاد می‌ کند تا بتواند اسلینگ را به دور گردن مثانه قرار داده تا نقش حمایتی خود را اعمال کند، با این کار از نشت تصادفی ادرار جلوگیری می‌ کنند.

روش‌ های مختلفی برای درمان بی‌ اختیاری ادراری وجود دارد، اما زمانی که پزشک وضعیت جسمانی فرد را برای سایر روش‌ ها مناسب نداند یا آسیب دیدگی آنقدر شدید باشد که فرصتی برای اعمال درمان‌ های زمان بر نداشته باشند از جراحی استفاده می‌ کنند.

عوامل پرخطر بی اختیاری ادرار

عوامل پرخطر بی اختیاری ادرار
عوامل پرخطر بی اختیاری ادرار

اگر با بی‌ اختیاری ادراری مواجه باشید می‌ دانید که این عارضه تا چه حد می‌ تواند خطرناک و البته محدودیت آفرین باشد اما پزشکان مهمترین عامل موثر بر بی‌ اختیاری اداری را ضعف شدید عضلات کف لگن می‌ دانند، به یاد داشته باشید که این نوع آسیب‌ ها خطرات بسیار زیادی به همراه داشته و می‌ تواند باعث جابجایی اندام‌ های داخلی از جایگاه اصلی خود شود.

اما مهم است بدانید که اگر افراد آسیب دیدگی به اعصاب ساکرال را تجربه کنند یا عفونت مجاری ادراری در آقایان برای مدت طولانی و به طور پیوسته اتفاق بیفتد احتمالاً بی‌ اختیاری ادراری را در حد شدید تجربه می‌ کنند.

از طرفی باید التهابات مثانه، کاهش سطح استروژن و اضافه وزن را مسئله جدی دانسته و باید بدانید که از عوامل پرخطر و تاثیرگذار بر بی‌ اختیاری ادراری به شمار می‌ آیند.

اما در این زمینه نباید از مصرف برخی از انواع داروها، کافئین و الکل غافل شد، تمامی این موارد می‌ توانند باعث تشدید بی‌ اختیاری اضطراری شده و مشکلات وسیع و گاهاً طولانی مدت را به همراه می‌ آورند.

بی‌ اختیاری ادراری در زنان و مردان

بی‌ اختیاری ادراری در زنان و مردان
بی‌ اختیاری ادراری در زنان و مردان

بی‌ اختیاری اداری نوعی آسیب است که درصد زیادی از افراد در گروه‌ های سنی مختلف و با جنسیت متفاوت آن را تجربه می کنند.

اما بانوان بیش از آقایان در معرض بی‌ اختیاری اداری قرار می‌ گیرند زیرا انجام زایمان و طی کردن دوره‌ های بارداری اغلب به چنین آسیبی ختم شده و بانوان در سنین میانسالی علاوه بر افتادگی مثانه با اختلال در عملکرد مجاری ادراری و حتی مثانه و عضلات مجاور آن مواجه خواهند شد.

تحقیقات انجام شده نشان می‌ دهد که بانوان به دلیل افزایش وزن، چاقی و زایمان‌ های متعدد شانس ابتلا به بی‌ اختیاری ادراری را بیش از دیگران دارند.

اما مهم است بدانید که با انجام بارداری و رشد جنین در رحم مادر، فشارهای مضاعفی به عضلات کف لگن وارد میشود که به مرور زمان و در صورت عدم تقویت آنها این عضلات شل شده و عملکرد درستی نخواهند داشت و از مهمترین دلایل بی‌ اختیاری ادراری در بانوان می‌ باشد.

اما آقایان هم اغلب با بی‌ اختیاری ادراری مواجه میشوند.

این عارضه معمولاً زمانی رخ می‌ دهد که غده پروستات با مشکل مواجه شده و آسیب‌ پذیر است.

مطالعه بیشتر:  واکسن گارداسیل

اغلب آقایان با افزایش سن با بزرگتر شدن غده پروستات مواجه میشوند که بر بروز بی‌ اختیاری ادراری موثر است و البته این عارضه باید خیلی زود درمان شود.

یکی دیگر از دلایل بی‌ اختیاری اداری در آقایان خود ارضایی و یا مشکلات عصبی و عضلانی است.

هرگونه آسیب در عضلات مرتبط با مثانه نهایتاً به بی‌ اختیاری ادراری ختم میشود و هر چه این عضلات عملکرد ضعیف‌ تری داشته باشند بی‌ اختیاری از نوع شدیدتر رخ می‌ دهد.

اما هر فرد با توجه به وضعیت جسمانی متفاوتی که دارد بی‌ اختیاری را با حالات مختلفی تجربه خواهد کرد.

هر چه این عارضه خفیف‌ تر باشد شرایط درمان بهتر و سریعتر طی میشود.

اما بی‌ اختیاری‌ ادراری در حالت شدید به گونه‌ ای است که مثانه به طور ناگهانی تخلیه میشود و عارضه ای جدی به شمار آمده و ممکن است درمان آن نیاز به صرف زمان بیشتری داشته باشد.

عوارض بی اختیاری ادرار

عوارض بی اختیاری ادرار
عوارض بی اختیاری ادرار

آگاهی نسبت به عوارض بی‌ اختیاری ادراری کمک می‌ کند تا در صورت مشاهده علائم اولیه این اختلال برای بهبود و درمان قطعی آن سریع تر اقدام نمایید.

افرادی که با بی‌ اختیاری ادراری مواجه هستند احتمالاً عفونت دستگاه ادراری را تجربه کرده و این عفونت منجر به بی‌ اختیاری ادراری برای مدت زمان طولانی میشود.

این مسئله نه تنها بر وضعیت جسمانی افراد اثرگذار است بلکه ممکن است از نظر روانی تاثیرات منفی بر فرد داشته باشد و به مرور زمان باعث گوشه‌ گیری افراد از جامعه شده و منجر به منزوی و تنها شدن آنها میشود.

البته از عوارض بی‌ اختیاری ادراری باید به مشکلات پوستی نیز اشاره کرد، همچنین ممکن است افراد زخم‌ های دائمی را در سطح پوست خود مشاهده کرده و روند بهبود آنها تا حد چشمگیری کند پیش می‌ رود.

کاربرد سونوگرافی در بی اختیاری ادرار

نگرانی افراد در مورد ابتلا به بی‌ اختیاری اداری کاملاً به جا بوده و باید پیش از شدت گرفتن این نوع آسیب‌ ها برای درمان آن اقدام کنند.

اگر متوجه علائم بی‌ اختیاری ادراری میشوید حتماً در زمان مناسب برای بررسی و بهبود این اختلال اقدام کنید زیرا ممکن است فرصت‌ های طلایی از بین رفته و دیگر نتوان برای درمان قطعی کاری کرد.

اما بسیاری از متخصصان برای بررسی عملکرد مثانه و اعمال بهترین شیوه درمانی جهت بهبود بی‌ اختیاری ادراری از سونوگرافی استفاده می‌ کنند، با انجام سونوگرافی متخصصان ضمن به کارگیری امواج صوتی می‌ توانند تصاویری دقیق را از مثانه دریافت کرده و مجاری ادراری و تمامی اعضای درگیر در این محدوده بررسی میشوند و متخصصان متوجه میشوند که آیا مثانه و عضلات اطراف آن با اختلال و مشکل مواجه شده‌ اند یا خیر.

با این حال سونوگرافی یک روش مطمئن برای بررسی بیماری‌ های داخلی از جمله بی‌ اختیاری ادراری است، اگر پزشک برای اعمال نظر دقیق این نوع روش تشخیصی را برایتان در نظر گرفت حتماً بدون تردید آن را انجام داده تا پزشک بتواند با اطلاعات دقیق و تصویربرداری واضح از مثانه وضعیت و عملکرد این‌ عضو را بررسی کند.

درمان خانگی بی اختیاری ادرار در زنان

درمان خانگی بی اختیاری ادرار در زنان
درمان خانگی بی اختیاری ادرار در زنان

پس از ابتلا به بی‌ اختیاری ادراری بانوان می‌ توانند در محیط خانه و با چند مراقبت ساده وضعیت مثانه را به حالت قبل بازگردانده و برای بهبود بی‌ اختیاری ادراری تلاشی مثبت و موثر خواهند داشت.

اولین قدم برای درمان بی‌ اختیاری ادراری در منزل تمرین دادن مثانه است، اگر افراد با مثانه بیش فعال یا اضطراری مواجه باشند می‌ توانند با دستشویی رفتن در زمان مناسب برای تخلیه ادرار اقدام کنند.

اگر تعداد دفعات تخلیه ادرار بیشتر شود و فاصله زمانی کمتر باشد به مرور زمان بی‌ اختیاری ادراری بهبود پیدا می‌ کند.

اما کاهش وزن راه حلی دیگر و البته آسان برای بهبود وضعیت مثانه است، اضافه وزنی که افراد در ناحیه شکم تجربه می‌ کنند فشار مضاعفی به مثانه و عضلات اطراف آن وارد کرده و به مرور زمان نشت ادرار و بی‌ اختیاری کامل اتفاق می‌ افتد، بانوان می‌ توانند با داشتن رژیم غذایی مناسب و انجام فعالیت‌ های ورزشی کاربردی وزن خود را تا حد ممکن کاهش داده و از سلامت خود به درستی مراقبت خواهند کرد.

ناگفته نماند که تغییر عادات غذایی و حذف نوشیدنی‌ های کافئین‌دار و البته گازدار برای بهبود بی‌ اختیاری ادراری مناسب است، همچنین با ترک سیگار می‌ توانید برای درمان بی‌ اختیاری ادراری اقدام کرده و به نتایج مثبت دست خواهید یافت.

مهم است که به هیچ عنوان شرایط را برای بروز یبوست فراهم نکنید و با مصرف غذاهای حاوی فیبر وضعیت سیستم گوارشی را به بهترین حالت برسانید.

نکات پایانی

نکات پایانی
نکات پایانی

اگر متوجه میشوید که بنا به دلایل مختلف با نشت ادرار مواجه هستید باید خیلی سریع و فوری به پزشک مراجعه کنید.

متخصصان اگر این عارضه را در مراحل اولیه درمان کنند افراد آسیب‌ های کمتری متحمل شده و هرگز عوارضی از شیوه‌ های درمانی تخصصی را تجربه نخواهند کرد.

اما باید بدانید که اگر بی‌ اختیاری اداری در حد شدید اتفاق بیفتد و افراد با تخلیه کامل مثانه مواجه شوند قطعاً محدودیت‌ های زیادی داشته و این افراد حتی نمی‌ توانند در جمع حضور پیدا کنند.

حتی شرایط درمان برای آنها بسیار سخت‌ تر سپری می شود و ممکن است علاوه بر این آسیب، با عوارض جانبی درمان هم مواجه شوند.

با تمام این تفاسیر بی‌ اختیاری ادراری به هر دلیلی که اتفاق بیفتد و با هر میزان شدتی که رخ دهد قابلیت درمان داشته و متخصصان با روش‌ های نوین و کاربردی می‌ توانند جهت درمان قطعی و رفع این عارضه اقدام می کنند.

پس اگر با بی اختیاری ادراری حتی در حد نشت ادرار هنگام عطسه یا سرفه مواجه هستید به پزشک مراجعه کنید زیرا این علائم نشانه یک آسیب بزرگ است که خیلی زود فرد را درگیر می‌ کند.

مهم است تا زمانی که فرصت‌ ها طلایی از دست نرفته برای درمان اقدام کرده و از سلامت خود محافظت کنید‌.

با این کار علاوه بر حفظ سلامت ارگان آسیب دیده بخش‌ های مجاور نیز در امان مانده و آسیب‌ های وسیع را تجربه نخواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

تماس با ما
اینستاگرام دکتر